7 cazuri de scarlatină au fost confirmate la mai mulți elevi din clasele primare din cadrul Școlii Gimnaziale Nicolae Bălcescu din Târgu Mureș.

Un focar a fost confirmat joi dimineață la clasa I, unde sunt 4 cazuri, a declarat pentru RTM directorul unității școlare, prof. Nagy Ibolya:

„Astăzi (ieri – n. red.) am ajuns la patru copii cu scarlatină în aceeași clasă. Am anunțat telefonic DSP-ul iar, în scris, voi face acum documentul solicitat și aștept încă de la părinți dovada cazurilor… Noi, întotdeauna am dezinfectat zilnic în scoală dar, de luni, am pus în funcțiune și nebulizatoarele și lampa ultravioletă pentru dezinfectarea claselor și a grupurilor sanitare”.

Copiii bolnavi au fost izolați acasă deocamdată, unde urmează tratamentele prescrise de către medicul de familie.

Cazurile de scarlatină nu sunt ceva neobișnuit pentru această perioadă de iarnă, spun medicii infecționiști din Târgu Mureș, potrivit cărora în acest sezon au fost internate mai multe cazuri de acest fel la clinicile de infecțioase.

În cazul pacientului cu scarlatină se recomandă izolarea, chiar în spital, deoarece este o boală infecto-contagioasă de grup A.

Tratamentul se face obligatoriu cu antibiotic, iar la 48 de ore de la încheierea tratamentului antibiotic pacientul nu mai este contagios.

Primele semne ale scarlatinei sunt febra, durerea în gât, unii copii sau adulți prezintă și vărsături, precum și apariția unei erupții de culoare roșie pe piele pe torace, abdomen, pe mâini, coapse și în zonele de flexie.

Sursa: radiomures.ro / Foto: caracter informativ