Consiliul Concurenței a amendat cu 123 de milioane de lei Altex, Flanco, Emag și Samsung România, pentru o înțelegere anticoncurențială pe piața televizoarelor și a telefoanelor mobile, din care au rezultat prețuri mai mari pentru clienți.

Conform Consiliului Concurenței, “înțelegerea anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM (n.r. Samsung Electronics România) și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante și Flanco, ceea ce a condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare”. În acest fel, a fost restricționată concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile.

Amenzile au fost aplicate astfel:

SEROM – 75,4 milioane de lei;
Altex România – 21,3 milioane de lei;
Dante Internațional – 20,3 milioane de lei;
Flanco Retail – 6,2 milioane de lei lei.

Legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurența pe piața românească, în special cele care stabilesc prețuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiții de tranzacționare, mai transmite Consiliul.

Foto: caracter informativ (colaj)