Procurorii de la Parchetul alăturat Curții de Apel Târgu Mureş au informat, în ziua de miercuri, despre inițierea unei anchete penale legate de evenimentul nefericit care a avut loc marți după-amiază în Nazna. Un avion de agrement a pierdut o parte din motor în timpul zborului.

“În data de 6 februarie 2024, luând în considerare incidentul aerian raportat prin apelul 112 la ora 15:23, în Nazna, judeţul Mureş, un procuror de la Parchetul asociat Curții de Apel Târgu Mureş împreună cu echipele pentru investigații penale ale IPJ Mureş s-au mobilizat și s-au prezentat la locul incidentului. În curtea unei companii comerciale a fost găsită o parte din motor aparținând unui avion tip Socata 892 MS 150A. Avionul transporta două persoane dar pilotul a reușit să păstreze controlul asupra acestuia și să aterizeze fără probleme la Aeroclubul Târgu Mureş. Nu au fost raportate victime”, se menţionează în comunicatul emis de Parchetul apropiat Curții de Apel Târgu Mureş.
Astfel, dosar penal a fost deschis la Parchetul alaturat Curții de Apel Târgu Mureş. “În acest caz se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii prevăzute şi sancţionate de articolul 112 din Legea nr. 21/2020 referitoare la Codul Aerian”, se arată în comunicat.

Conform Articolului 112 din Legea nr. 20/2020, nerespectarea obligațiilor de serviciu de către personalul aeronautic civil, conform actelor normative cu putere de lege sau neglijarea acestora, dacă acțiunea a pus în pericol siguranța unei aeronave în zbor și ca rezultat a produs un prejudiciu sau o încălcare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, este pedepsită cu închisoare între 2 și 7 ani și privarea de anumite drepturi.

Foto: Fb Instituția Prefectului – Județul Mureș