O piesă metalică provenită de la un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, marţi, în localitatea Nazna din comuna Sâncraiu de Mureş, în apropierea unei grădiniţe.

Potrivit oficialilor ISU Mureş, este vorba despre o piesa metalică, o bucată de tablă mare cât aproximativ o capotă de autoturism, care a căzut lângă o grădiniţă din localitatea Nazna.

Bucata de metal s-a desprins de la un avion aflat în zbor, fără a face victime sau pagube materiale.

Avionul a aterizat în siguranţă a anunţat Aeroclubul Târgu Mureş.

Structurile județene din subordinea Ministerului Afacerilor Interne au fost sesizate ieri, în jurul orei 16:00, cu privire la faptul că o piesă din fuzelajul unui avion de mici dimensiuni aflat în zbor a căzut pe sol, în apropierea unei grădinițe din localitatea Nazna, a anunțat, în aceeași zi, Cancelaria Prefectului Județului Mureș.

Conform sursei citate, în urma incidentului nu au rezultat victime sau pagube materiale. De asemenea, avionul a aterizat în siguranță, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Horea al județului Mureș și Aeroclubul Târgu Mureș.

Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, s-a deplasat la locația în care a căzut piesa din fibră de sticlă de dimensiunea unei capote de autoturism, la fața locului fiind prezenți polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale, Secția Rurală 2 Band, Serviciul Criminalistic și polițiști din cadrul Serviciului Transporturi.

“M-am asigurat că autoritățile mureșene din subordinea MAI intervin așa cum prevăd protocoalele într-un astfel de caz, urmând ca soluționarea în acest incident regretabil să fie preluată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel și celelalte autorități competente. Așa cum au anunțat și reprezentanții ISU Mureș, din fericire, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale”, a afirmat prefectul județului Mureș.

La fața locului s-a deplasat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș, în a cărei competență se află soluționarea acestei cauze.

Foto: Fb Info Trafic Mureș, Fb Instituția Prefectului – Județul Mureș