Începând cu data de 5 februarie 2024, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a modificat accesul aparținătorilor pentru vizitarea pacienților internați, la trei zile pe săptămână, anume: marți, joi și duminică, în intervalul orar 14:00-18:00.

Această modificare survine ca o modalitate de prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale, în special a infecțiilor cu cale de transmitere aeriană. Tot în acest sens, vizitatorii au obligația de a purta echipament de protecție și de a respecta instrucțiunile personalului medico-sanitar de prevenire a transmiterii infecțiilor.

„În secţiile în care se înregistrează focare de gripă/infecţii respiratorii acute sau cel puţin 3 cazuri de gripă/infecţii respiratorii acute aflate simultan în secţie, se sistează accesul aparţinătorilor”, au mai precizat reprezentanții instituției medicale.

În ceea ce privește vizitarea pacienților aflați în stare terminală, accesul aparținătorilor va fi posibil cu acordul medicului curant/al medicului de gardă și al medicului șef de secție/compartiment, iar orarul va fi stabilit telefonic, de comun acord.

Foto: caracter informativ