Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Mureș, în colaborare cu reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Fâncel, au organizat şi desfăşurat sâmbătă, în baza Planului de acțiune ”Scutul Pădurii”, o acţiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic.

Ei au depistat în flagrant delict trei bărbați, în timp ce tăiau în scopul sustragerii arbori din Fondul Forestier Național administrat de Ocolul Silvic Fâncel, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.980 de lei.

Astfel, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 42 de ani, din comuna Ibănești, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori. De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 3,9 mc material lemnos și un motoferăstrău mecanic.

Tot sâmbătă, polițiștii au depistat în trafic un conducător auto din comuna Ibănești în timp ce transporta cantitatea de 6 mc lemn de foc, în lipsa documentelor legale de însoțire. Bătrbatul a fost amendat cu 4.000 de lei, iar lemnul a fost confiscat, au informat reprezentanții IPJ Mureș.

Foto: IPJ Mureș