Din februarie, Târgu Mureșul va avea un sistem performant de semaforizare. Reprezentanții primăriei au transmis că noile semafoare au fost montate deja în circa o treime din oraș, la cele mai importante intersecții, iar lucrările de conectare la curent a acestora au fost finalizate.

Tot acum încep și testările noilor semafoare, inclusiv cele „cu buton” pentru pietoni.

Până la finalul lunii februarie, în funcție de vreme, toate semafoarele vechi vor fi demontate urmând să se treacă la noul sistem de semaforizare. Semafoarele noi vor fi interconectate într-o rețea nouă, centralizată iar sistemul integrat de monitorizare și de control va permite fluidizarea eficientă al traficului.

În prima sa parte, proiectul de optimizare a traficului rutier și pietonal din Târgu Mureș vizează cele mai importante 40 de intersecții, unde sunt montați senzori de viteză, module de detecție pentru numărătoarea traficului, și dispozitive de recunoaștere a numerelor de înmatriculare.

Partea a doua a proiectului, ce vizează alte 65 de intersecții din municipiu, se va realiza în cursul anului viitor, în funcție de accesarea unor fonduri europene, pentru care Primăria a depus deja cerere de finanțare.

Foto: caracter informativ