Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au atenţionat marți în legătură cu o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei. Potrivit ANAF, contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.

„Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail anaf@m-finante.com.

Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF”, au precizat reprezentanții ANAF, într-un comunicat.

În acest context, ANAF face următoarele recomandări:

  • nu deschideți aceste emailuri, nu dați curs unor astfel de solicitări!
  • nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut!
  • nu transmiteți date personale!

„Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la Call Center ANAF 031.40.39.160”, au mai precizat reprezentanții ANAF.

Foto: caracter informativ