La data de 24 ianuarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Gornești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au pus în aplicare trei mandate de percheziție, în comuna Glodeni, la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni la regimul silvic. Față de doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada iunie 2023 – ianuarie 2024, persoanele vizate de cercetări ar fi tăiat, fără drept, și ar fi sustras arbori din fondul forestier aflat pe raza comunei Glodeni.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, cantitatea de 25 metri cub material lemnos.

În baza probatoriului administrat în cauză, față de doi bărbați, de 33 și 42 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș și a polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 46/2008 privind Codul silvic.

Foto: IPJ Mureș