Două mii cinci sute de lei și trei sute de euro, sunt sumele de bani cu care un conducător auto din Târgu Mureș a încercat să mituiască un polițist, pentru a scăpa de probleme.

Duminică, 21 ianuarie, un agent de poliție din cadrul IPJ Mureș – Poliția Municipiului Târgu Mureș l-a oprit pe șofer pentru un control.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 0,63 mg/l în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru că era băut, șoferul s-a gândit să îi ofere agentului 800 de lei, pentru a nu-i fi anulat permisul de conducere.

De asemenea, polițistul a semnalat faptul că, fiind condus la recoltarea de probe biologice, conducătorul auto i-a comunicat că este dispus să plătească, cu titlu de mită, orice sumă de bani pentru a nu-i fi anulat permisul de conducere.

„Pentru a întări promisiunea făcută, conducătorul auto a oferit polițistului suma de 800 de lei, moment surprins cu body-cam-ul din dotare”, au transmis polițiștii serviciului județean Anticorupție Mureș.

Luni, conducătorul auto l-a contactat din nou pe agentul de poliție, oferindu-i suplimentar sumele de 2.500 de lei și 300 de euro, încercând în acest mod să-l determine să nu-și îndeplinească atribuțiile legale.

Polițistul a refuzat sumele de bani și a sesizat cadrul Direcția Generală Anticorupție. Șoferul este acum cercetat pentru dare de mită și a fost reținut pentru 24 de ore.

Foto: caracter informativ