În jur de 100 de medici de familie au protestat, marţi, timp de două ore, în faţa Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, ca urmare a propunerii de reducere cu circa 30% a sumelor pentru pacienţii asiguraţi şi pentru serviciul efectuat.

“Cabinetele medicilor de familie primesc două feluri se sume. Una pentru fiecare pacient, asigurat, înscris care în 2023 era de 12 lei, iar acum va fi de 7,7 lei, şi o sumă pentru serviciul efectuat, care în 2023 era de 8 lei, iar acum va fi de 6,2 lei. Se pare că decidenţii noştri nu consideră sistemul medical esenţial, nu le pasă nici de noi, nici de pacienţii noştri şi de aceea am ajuns în acest punct”, a declarat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş, dr. Luminiţa Boitor.

Medicii de familie au spus că, întrucât contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate va expira la 31 ianuarie, de la începutul lunii februarie ar fi trebuit să fie semnat un act adiţional, dar că în condiţiile propuse, cu reduceri de aproximativ 30% faţă de 2023, este imposibil ca aceste cabinete să mai funcţioneze.