Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat că începând din acest an va fi utilizat sistemul de corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări.

Sistemul a fost aplicat deja la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat de anul trecut, care s-a desfășurat integral cu corectare digitală.

Ligia Deca a spus că feedback-ul profesorilor care l-au testat este foarte bun și că 90% dintre aceștia au spus că vor să îl folosească în continuare.

Deca a mai afirmat că, folosind sistemul de corectare digitalizată, se elimină greşelile cauzate de oboseală, precum și munca laborioasă de trecere a punctajelor pe barem. Potrivit acesteia, platforma face automat adunările.

„O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări în anul acesta”, a mai spus ministrul Educaţiei.

În octombrie 2023, într-un interviu la postul TVR Info, Ligia Deca a declarat că ministerul și-a propus ca, începând cu anul școlar 2023-2024, toate tipurile de examene naționale (Evaluare Națională, Bacalaureat, simulări și examenele de titularizat și definitivat) să se desfășoare cu evaluare digitalizată.

Foto: caracter informativ