Ministrul Sanatății, Alexandru Rafila, a semnat, luni, contractul pentru construcția Centrului de mari Arși de la Târgu Mureș care va fi realizată cu bani de la Banca Mondială.

Noul centru va avea 7 nivele, iar aria construită – desfășurată va fi de 24.577 mp și va avea următoarele funcțiuni: centru de arși cu 5 paturi pentru pacienți critici, 10 paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi și 25 de săli de operație distribuite pe două etaje.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că este cel de-al treilea centru care începe să fie construit în România, pe lângă cele de la Timişoara şi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

„Toate aceste trei contracte au fost, practic, blocate şi am reuşit, împreună cu echipa de la Ministerul Sănătăţii, nu numai să le deblocăm, ci se le transformăm într-o realitate pe care poate să o constate toată lumea care merge pe cele două şantiere care deja funcţionează. În scurt timp, în cursul acestei luni, cel de-al treilea şantier, de la Târgu Mureş, va deveni operaţional”, a transmis ministrul.

Potrivit acestuia, cele trei proiecte finanţate de Banca Mondială includ 26 de paturi de terapie intensivă pentru mari arşi şi alte 26 de paturi de terapie intensivă intermediară.

Investiția se ridică la aproximativ 60 milioane de euro și va fi asigurată de Ministerul Sănătății și Banca Mondială.

Toate cele trei centre ar urma să fie terminate în anul 2025.

Foto: Alexandru Rafila – Facebook