După a treia amânare, o veste bună pentru ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV JUVENES, de la Secția de Contencios Administrativ, în procesul intentat pârâților: Secretariatul General al Guvernului, Agenţia Naţională pentru Sport, Consiliul Local al Municipiului Târgu-Mureş, Municipiul Târgu-Mureş:

“Obligă pârâta AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU SPORT la plata sumei de 66.221,86 lei, cu titlu de daune materiale, actualizată cu rata inflaţiei şi dobânda legală începând cu data introducerii cererii de chemare în judecată, 29.9.2023. Obligă în solidar pârâţii la plata cheltuielilor de judecată parţiale în sumă de 6.400 lei. Prezenta se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform dispoziţiilor art. 23 din Legea nr. 554/2004, după rămânerea definitivă. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Târgu Mureş. Pronunţată în data de 10.1.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotărâre 4/2024 10.01.2024”

Deoarece CS Juvenes a acuzat CSM Tg. Mureș de concurență neloială (primește ajutor de stat mascat), clubul a fost eliminat de la co-finanțarea prin concurs de proiecte, considerându-se ca fiind în litigiu cu Primăria.

”Este bătaia de joc la care ne-a supus primăria Tg. Mureş urmând un ordin stupid al actualei Agenţii Naţionale a Sportului, prin care am fost eliminaţi din concursul de proiecte sportive, deoarece noi, CS Juvenes Tg. Mureş, ne-am permis să mergem în instanţă şi să cerem să judece judecătorii dacă CSM TG Mureş, deţinut de Municipalitate, primeşte ajutor de stat mascat şi dacă ne concurează neloial.

Pentru acest lucru ei au spus că avem LITIGIU şi că nu mai suntem eligibili pentru a depune proiecte prin concurs de proiecte şi co-finanţări conform rezultatelor obţinute pe baza regulamentului de jurizare, la fel aplicat pentru toate cluburile sportive din Tg. Mureş.
Dacă tot nu a făcut-o nimeni în toată ROMÂNIA după 1989, nici cei mari şi promovaţi aiurea la TV, degeaba, atunci am zis să pornim noi de la firul ierbii, deoarece este bătaie de joc să fim obligaţi doar să ne plătim taxele şi impozitele, iar când este vorba de drepturi noi să nu le mai avem, ci să fie acordate preferenţial celor de la STAT şi pilelor lor.
Sunt sigur că pârâtele Municipiul Tg. Mureş şi ANS vor face recurs, dar este o primă victorie, care sper să fie de folos tuturor CLUBURILOR sportive din ROMÂNIA, care, dacă aveau tăria de caracter să îşi apere drepturile, atunci erau scoase din competiţia co-finanţării propriilor proiecte din banii entităţii publice locale” – a scris. într-o postare pe Facebook. Dan Mașca, președintele Clubului Sportiv Juvenes.


Foto: colaj