Vremea se schimbă radical în România, în următoarele 24 de ore. Ciclonul polar, care a adus fenomene extreme în nordul Europei, a ajuns și la noi. Va cuprinde toată țara începând din 8 ianuarie. Valul de aer polar aduce ger și ninsori în toate regiunile. Cele mai scăzute temperaturi sunt aşteptate marți și miercuri dimineața.

ANM a emis o informare meteorologică pentru intervalul 7 ianuarie, ora 12,00 – 9 ianuarie, ora 10,00 prin care anunță precipitații sub formă de ploi care se vor transforma spre sfârșitul intervalului în ninsori.

Din 8 ianuarie un val de aer polar va aduce un episod de frig în țara noastră. Săptămâna viitoare se vor înregistra temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius, a anunțat șefa ANM, Elena Mateeascu.

“Cele mai scăzute temperaturi ale acestei perioade geroase sunt aşteptate pentru dimineţile zilelor de marţi şi miercuri.

În prima parte a săptămânii, minimele pe parcursul nopților și dimineților vor scădea sub minus 15 grade Celsius, în jumătatea nordică a Moldovei, estul Transilvaniei, dar și în regiunile intracarpatice.

Luni, cel puţin, maximele vor fi predominant negative în aproape toată ţara, cu cele mai coborâte valori maxime, -10 (grade Celsius – n.r.) în nordul Moldovei, în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult zero, un grad, local în sud-vestul Olteniei.

Iar marţi dimineaţă şi miercuri dimineaţă este posibil să consemnăm vârful acestui episod din perspectiva celor mai geroase nopţi şi dimineţi, pentru că minimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade în condiţiile în care vom avea şi strat de zăpadă”, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu.

Foto: caracter informativ