O femeie în vârstă de 77 de ani din județul Mureș, internată la spital din cauza gripei, se confruntă acum cu fracturi la nivelul umerilor și cu imposibilitatea de a-și mișca brațele. Situația ei a fost marcată de un lung periplu între spitale, iar familia ei povestește despre cum a fost găsită cu vânătăi și dureri cumplite, în condiții care ridică întrebări serioase cu privire la tratamentul și îngrijirea primite.

Situația s-a derulat într-un mod dezolant, femeia fiind transferată între mai multe unități spitalicești în ultimele zile, iar fiica sa a remarcat starea îngrijorătoare abia când a găsit-o plină de vânătăi, fără să fi beneficiat de o radiografie prealabilă, deși ceruse acest lucru.

În prezent, pacienta se pregătește pentru intervenții chirurgicale pentru a remedia fracturile suferite. Pacienta a fost dusă inițial la spitalul din Reghin pe 21 decembrie, prezentând simptome severe de gripă. După numeroase examinări și analize, medicii au decis să o transfere la Târgu Mureș pentru alte investigații, însă, după două zile, a fost trimisă înapoi la Reghin, la secția de Boli Infecțioase. În ziua de 24 decembrie, fiica sa a descoperit-o cu vânătăi considerabile pe ambele brațe.

„Starea ei era alarmantă, nu-și putea mișca degetele și nici măcar să-și ridice brațul. Am întrebat, însă toată lumea părea să nu știe… Avea vânătăi vizibile și am insistat pentru o radiografie, care s-a realizat abia în data de 29, confirmând fracturile la ambele brațe… Întrebarea mea este unde și cine este responsabil pentru acest tratament neglijent? Am adus-o aici cu brațele sănătoase,” a declarat Ana Rad, fiica pacientei, pentru știrile ProTV.

Situația a devenit și mai critică atunci când pacienta a suferit fracturi la ambii umeri, unul dintre aceștia fiind și dislocat. Cu toate acestea, pacienta însăși nu își amintește cum s-au produs aceste incidente.

Arabela Medve, nepoata pacientei: „Efectiv neagră, nu albastră pe mâini și zicea că are dureri foarte mari (…) A zis că o dor degetele, nu pot să le mișc (…) Durerile erau din ce în ce mai mari.

Suntem extrem de îngrijorați și dorim să știm ce s-a întâmplat și cine este responsabil pentru această situație… Am venit la spital pentru o simplă răceală și acum avem de-a face cu două fracturi severe care necesită intervenție chirurgicală.”

Femeia, aflată timp de două săptămâni în suferință, cu mâinile fracturate, a fost transportată din nou la Târgu Mureș pentru a fi operată la brațe, în timp ce starea sa gripală s-a ameliorat între timp. Conducerea spitalului din Reghin a inițiat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele în care au avut loc aceste evenimente regretabile.

Reprezentanții spitalului din Târgu Mureș și cei de la ambulanță au declarat că desfășoară investigații proprii, iar poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală, în încercarea de a identifica cauzele și responsabilii pentru această situație deosebit de nefericită.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video