Două femei au fost accidentate grav miercuri de o maşină lăsată neasigurată de proprietar. Victimele ieşiseră de la biserică şi mergeau pe stradă când autoturismul parcat fără frâna de mână trasă s-a pus în mişcare şi le-a lovit din spate. Enoriaşele au fost transportate la spital, una cu elicopterul SMURD, cealaltă cu ambulanţa.

Accidentul a avut loc lângă biserica din localitatea Șeulia de Mureș. Credincioşii tocmai ieşeau din lăcaşul de cult după slujba de Sfântul Ştefan. Cele două femei, de 66 şi 68 de ani, soția fostului preot din sat și prietena ei, soția cantorului, mergeau spre casele lor, pe un drum în pantă. În acel moment, o maşină parcată în faţa porţii casei actualului slujitor al Domnului, a luat-o la vale şi le-a izbit în plin.

Martor: „Am văzut că a venit la vale. Pe femeile alea jos. A venit maşina la vale, că nu i-a tras frâna de mână.”

Maşina a parcurs o distanţă de circa 50 de metri înainte de impact. Victimele au fost scoase de sub autoturism de către localnici. Tot ei au sunat la 112.

Constantin Săpătoru UPU SMURD Târgu Mureş: “Am găsit două paciente una din ele inconştientă, cealaltă în stare destul de gravă, cu status mental alterat, care au necesitat măsuri specifice.”

Femeile au fost transportate la Urgenţe, în Târgu Mureş. Una a fost transportată cu elicopterul și alta cu ambulanța Smurd.

Dr. Constantin Săpătoru UPU SMURD Târgu Mureș: “Despre prognostic ce vă pot spune, pacientele sunt în stare foarte gravă.”

În dosarul penal deschis în acest caz, pentru vătămare corporală din culpă, poliţiştii au dispus expertizarea tehnică a maşinii pentru a se stabili dacă a fost vorba despre o defecţiune tehnică, aşa cum susţine şoferiţa, sau despre o neasigurare corespunzătore.

Sursa: observatornews.ro / Foto: captură video (colaj)