Planul Roşu de Intervenţie a fost activat, marţi seară, de autorităţile din judeţul Sibiu, după ce un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit, pe DN 14, la ieşirea din Mediaş. Accidentul s-a produs pe DN14, km.58+700m, ieşirea din municipiul Mediaş spre Sighişoara, judeţul Mureş, a transmis IPJ Sibiu.

În circumstanţe care urmează să fie stabilite cu exactitate, a avut loc o coliziune între două autovehicule care circulau din sensuri opuse, mai precis un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani din Sighişoara, care circula spre Sighişoara şi un microbuz care circula din sens opus, spre Mediaş, în care se aflau 4 pasageri, iar la volanul căruia se afla un bărbat de 23 de ani, domiciliat în judeţul Mureş.

„În urma impactului dintre cele două autovehicule, şapte persoane au fost rănite, astfel: şoferul de 36 de ani şi pasagera aflată cu acesta în autoturism (femeie, 33 de ani, din Sighişoara), şoferul microbuzului şi cei 4 pasageri, mai exact un bărbat în vârstă 47 de ani din Mureş, 2 femei din Mediaş, în vârstă de 31 de ani şi 36 de ani şi un medieşean în vârstă de 23 de ani”, mai arată sursa citată.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma evaluării medicale la faţa locului, toate cele şapte persoane implicate în evenimentul rutier au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, iar Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat.

Foto: ISU Sibiu