O adolescentă de 17 ani este în stare critică la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, o alta a fost operată la Odorheiu Secuiesc, iar ce de-a treia rănită a fost în stare de şoc, în urma prăbuşirii parţiale a clădirii internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc.

Tânăra în vârstă de 17 ani a fost transferată la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureș. Victima este în stare critică, intubată, sedată, cu traumatism la coloană, iar medicii sunt rezervaţi. „Pacienta a ajuns în stare gravă, şi în acest moment la fel este în stare critică, este internată în secţia clinică ATI copii, este intubată, sedată, instabilă hemodinamic. Este traumatism de coloană. Fata are 17 ani. Nu pot să vă dau acum niciun prognostic, este în stare critică, medicii nu se pot pronunţa asupra unui prognostic”, a declarat Mariana Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Celelalte două adolescente sunt internate, în continuare, la Spitalul din Odorheiu Secuiesc. Una dintre ele a fost operată la umăr, după ce a fost rănită de dărâmături, iar starea sa este stabilă. A treia victimă este în stare de şoc, dar nu este rănită. Şi despre ea, medicii au veşti bune.

Luni după-amiază, clădirea internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit parţial. Patru elevi au fost prinşi sub dărâmături. Două eleve au fost scoase de salvatori conştiente, o a treia a fost resuscitată şi a răspuns manevrelor medicilor fiind transportată ulterior de la Odorhei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, în stare critică, iar cea de-a patra victimă este un băiat de 17 ani declarat decedat după ce au fost făcute manevrele de resuscitare.

Foto: caracter informativ