Valabilitatea anumitor permise de conducere ar putea fi extinsă de la 10 ani la 15 ani, potrivit unui proiect depus recent la Senat.

În cazul șoferilor cu vârsta de 70 de ani și peste, valabilitatea noilor permise va fi redusă însă de la 10 la 5 ani. De asemenea, în cazul conducătorilor auto în vârstă de peste 80 de ani, valabilitatea permiselor va fi de doar 2 ani, față de 10 ani în prezent.

Permisele de conducere pentru vehiculele din toate categoriile, eliberate de autorităţi înaintea publicării noii legi în Monitorul Oficial, îşi vor păstra valabilitatea administrativă înscrisă pe acestea.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere, pe 14 noiembrie.

Potrivit parlamentarilor, scopul proiectului este de a aduce beneficii cetăţenilor care au permis de conducere prin reducerea costurilor şi a timpului alocat pentru reînnoirea permiselor, de a reduce numărul de şoferi care nu sunt apţi medical să conducă şi implicit de creştere a siguranţei rutiere.

Foto: caracter informativ