În cursul zilei de 13 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Band au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară și 3 mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal având ca obiect infracțiunile de furt calificat și distrugere.

În urma perchezițiilor, au fost identificate produse electronice ( televizor, boxe telefoane mobile, etc), provenite din săvârșirea mai multor furturi din locuințe din Band.

Totodată, cu ocazia perchezițiilor, la una dintre locații, a fost identificată o armă cu aer comprimat calibru 4,5mm, din categoria armelor neletale supuse autorizării, precum și 200 de proiectile tip diabol, destinate armei.

Față de doi tineri din Band a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

La data de 14 noiembrie 2023, instanța de judecată a dispus față de aceștia măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru furt calificat, distrugere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pentru probarea întregii activități infracționale.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureș.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Foto: IPJ Mureș