Urmare a perchezițiilor efectuate la data de 14 noiembrie 2023, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, în dosarul de evaziune fiscală, doi bărbați, de 31 si 46 de ani, din Giurgiu și Mureș, au fost reținuți.

Reamintim că, la data de 14 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, în județele Mureș, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița și municipiul București, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

În fapt, în perioada 2015 – 2020, cei doi bărbați ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive de la 13 societăți comerciale, în materie de construcții.

Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 1.000.000 de lei, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș, Poliției municipiului Târgu Mureș, cel al polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precum și de jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Sursa: IPJ Mureș / Foto: caracter informativ