Trei bărbați au fost arestați pentru trafic de droguri de mare risc în Cluj-Napoca, doi dintre reţinuţi fiind acuzaţi că au vândut, în mod repetat, astfel de substanţe către consumatori de pe raza judeţelor Cluj, Mureş şi Suceava.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada octombrie – noiembrie 2023, doi dintre bănuiți ar fi procurat, deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (MDMA, amfetamină, 3-CMC), către consumatori din județele Cluj, Mureș și Suceava”, a informat, vineri, IPJ Cluj.

De asemenea, în luna octombrie 2023, ar fi comercializat (două acte materiale) pentru 11.000 de lei, 303 comprimate ecstasy şi aproximativ 50 de grame de substanță conținând amfetamină şi cofeină (droguri de mare risc).

„Cu privire la cel de-al treilea bănuit, s-a reținut că, împreună cu primul, la data de 9 noiembrie 2023, ar fi deținut și transportat peste 1 kilogram de canabis și 100 de comprimate ecstasy, destinate comercializării, pentru 23.000 de lei, fiind prinși în flagrant delict în municipiul Cluj-Napoca”, arată sursa citată.

Ulterior, au fost puse în aplicare mandate de percheziție domiciliară, în județul Mureș, la locuințele bănuiților, fiind descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de cristal (3-CMC), 120 de grame de substanță care conține amfetamină și cofeină, 203 comprimate ecstasy, 377 de grame rezină de canabis, 200 de grame de canabis, precum și alte mijloace de probă.

Vineri, procurorii DIICOT Cluj au dispus reținerea celor 3 bănuiți, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupărilor Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca şi Mureş, poliţiştilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj – Serviciul Criminalistic şi Serviciul Acţiuni Speciale şi Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Foto: diicot.ro