Salariații caselor de asigurări de sănătate din țară se află în a doua săptămână de proteste. Ei cer să le fie mărite salariile și să fie făcute angajări. Salariile funcționarilor sunt printre cele mai mici din sistemul public, iar volumul de muncă este unul foarte ridicat, atât datorită faptului că au primit noi și noi atribuții, dar și pentru că mulți colegi au plecat din sistem, iar munca a fost distribuită celor rămași.

„Începând cu data de 12 noiembrie 2023, angajaţii CNAS, membri ai Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, afiliată Blocului Naţional Sindical, aflaţi în protest generalizat la nivel naţional pe perioadă nedeterminată, vor sista plăţile către spitale şi furnizorii de servicii”, se arată într-o informare a BNS.

Angajaţii Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate au protestat, joi, alături de colegii lor din Casa Naţională de Sănătate, în faţa sediului CNAS. Prezent la protest, preşedintele BNS, Dumitru Costin, a avertizat că vor fi întârzieri foarte mari la plata serviciilor entităţilor contractante cu Casa de Asigurări.

Foto: colaj