Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, finalizarea licitaţiei pentru construcţia Centrului de Arşi Grav de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale.

Asocierea de firme YDA Inșaat Sanayi ve Ticaret AS din Turcia și Synergy Construct SRL București a câștigat licitația pentru construirea acestui centru esențial.

Clădirea va fi construită în imediata vecinătate a Spitalului Nou și va fi conectată la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) printr-o pasarelă practică. Proiectul are ca scop oferirea unui cadru modern și specializat pentru tratarea pacienților cu arsuri grave.

“Ministerul Sănătăţii, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale, a finalizat licitaţia pentru construcţia Centrului de Arşi Grav de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Noul centru va avea 7 nivele, iar aria construită – desfăşurată va fi de 24.577 mp şi va avea următoarele funcţiuni: centru de arşi cu 5 paturi pentru pacienţi critici, 10 paturi pentru terapie intermediară şi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă, secţie ATI cu 57 de paturi şi 25 de săli de operaţie distribuite pe două etaje”, a arătat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Investiţia se ridică la 322 de milioane de lei şi va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii prin Banca Mondială.

Foto: Alexandru Rafila – Facebook