În dimineața zilei de luni, 6 noiembrie, polițiștii din localitatea Gornești au fost sesizați cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuință din comună. La fața locului s-au deplasat mai multe echipe operative MAI, cât și o echipă de pompieri din cadrul ISU Mureș, care s-au ocupat de lichidarea flăcărilor.

În interiorul locuinței devastate de foc, pompierii au găsit cadavrul unei femei în vârstă de 58 de ani, care locuia în casa afectată de incendiu. Cercetările în cauză au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș în vederea stabilirii cu exactitate a contextului în care a izbucnit incendiul, dar și pentru a stabili care a fost cauza decesului femeii.

„În dimineața acestei zile, 6 noiembrie a.c, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Gornești au fost sesizați cu privire la un incendiu care se manifestă la o locuință din localitatea Gornești. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, fiind de asemenea constituită o echipă operativă formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic, pentru efectuarea activităților specifice de cercetare la fața locului”, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.

„De asemenea, în urma lichidării focului ca urmare a intervenției echipajelor din cadrul I.S.U., în respectiva locație a fost găsit cadavrul unei persoane. Din verificările polițiștilor a rezultat faptul că acesta ar aparține unei femei de 58 de ani, cadavrul fiind transportat la Institutul de Medicină Legală Târgu Mureş, în scopul efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului. În cauză cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș”, au mai declarat aceștia.

Femeia locuia singură. Fiica ei, care locuiește la 20 de kilometri distanță, a declarat că au stat de vorbă amândouă duminică. Luni dimineață vecinii femeii au sunat la 112 să anunțe un incendiu. Pompierii au spart geamurile camerei de unde ieșea fum și au stins lucrurile care ardeau mocnit. Apoi au descoperit și proprietara. Femeia era întinsă pe jos, acoperită cu o pătură, iar pe lângă ea erau aruncate mai multe acte. Aceste detalii au atras și suspiciunile anchetatorilor. Vecinii povestesc că ea a mai fost jefuită în trecut și cred că același hoț ar fi fost prins de ea în flagrant, și ar fi reacționat violent.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video