Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, cu sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiei Târgu Mureş, au declanşat verificări după anunţul unui părinte, propagat pe câteva reţele de socializare, potrivit căruia elevilor din diferite şcoli din municipiul Târgu Mureş li s-ar oferi drajeuri care ar conţine substanţe psihoactive.

“Ca urmare a propagării pe diferite reţele de socializare şi pe grupurile de cadre didactice sau părinţi a unui mesaj iniţial anonim, prin care se anunţa faptul că elevilor din diferite unităţi de învăţământ din municipiul Târgu Mureş le sunt oferite drajeuri care ar conţine substanţe psihoactive, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul IPJ Mureş este abilitat să comunice următoarele: la data de 18 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, cu suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiei Târgu Mureş, au declanşat verificări cu privire la aceste aspecte”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, într-un comunicat de presă.

De asemenea, aceste fapte se află şi în atenţia poliţiştilor din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară şi a celor din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

“Activitățile demarate vizează și stabilirea veridicității informațiilor vehiculate, având în vedere că, din primele verificări, s-a constatat faptul că imaginea distribuită pe diferite grupuri nu este una veridică, fiind preluată din alte surse din spațiul public, iar unele dintre conturile care ar fi postat astfel de informații pe rețelele de socializare ar fi false.

Mai exact, s-a stabilit că informațiile în cauză ar fi fost publicate pentru prima dată pe un site în vara anului 2022, într-un alt județ, postarea fiind preluată la nivelul județului Mureș în luna noiembrie 2022, dar și în primăvara acestui an.

Menționăm în acest sens faptul că activitățile de verificare demarate ca urmare a primei postări apărute, în anul 2022, nu au confirmat, nici la acea dată, aspectele la care articolul făcea referire.

De asemenea, din verificările ulterioare a reieșit că informațiile și imaginile atașate sunt identice cu cele distribuite în prezent.

La nivelul I.P.J. Mureș și al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș nu au fost înregistrate plângeri sau sesizări privind astfel de circumstanțe” – a informat IPJ Mureș.

Foto: caracter informativ