De luni, 9 octombrie 2023, a început campania de colectare selectivă a deșeurilor voluminoase provenite din construcții, demolări și reamenajări, denumite deșeuri inerte (moloz, cărămizi, pietriș, rămășițe de materie primă din sectorul construcțiilor). Campania va dura 30 de zile, iar mureșenii sunt rugați să colecteze deșeurile de acest tip în containerele prestabilite de către administrația locală în mai multe puncte din municipiu.

„În anumite locații din oraș, vor fi amplasate containere speciale pentru ca toți cei care doresc să scape de acest tip de deșeuri să o poată face într-un mod organizat. Acestea vor rămâne amplasate, pentru o perioadă de 3 zile, după care vor fi ridicate și mutate în alte locații, astfel încât să fie acoperit tot orașul. Locațiile unde vor fi amplasate aceste containere, de mari dimensiuni, dar și perioada în care acestea vor fi disponibile pentru fiecare locație în parte, vor fi anunțate din timp. Rugăm târgumureșenii să dea dovadă de bună credință și să aducă la aceste containere strict deșeuri inerte”, a transmis Primăria Târgu Mureș.

Campaniile pentru alte tipuri de deșeuri (voluminoase, electrice, electronice sau electrocasnice sau vegetale) se vor derula periodic, și vor fi anunțate din timp populației. În curând, va fi inițiată campania de colectare a deșeurilor verzi.

09.10 – 11.10: Cartierul Dâmbu Pietros (Bd. 1848) și Belvedere
Strada Ceahlău, lângă ghenele subterane, lângă blocul nr. 13;
Strada Dâmbul Pietros, în parcarea blocului de garsoniere nr. 12,
Strada Koós Ferenc, în parcarea din fața blocului nr. 14;
Strada Petru Dobra, în spatele blocurilor nr. 1,3,5, înspre Calea Sighișoarei;
Strada Ion Buteanu, în spatele Ansamblului Mureșul;
Strada Parângului, în parcarea magazinului PROFI;
Strada Măgurei, în zona intersecției Măgurei cu Pășunii;
Strada Madrid (Belvedere), la urcarea în cartier.

Foto: caracter informativ