Un bărbat a fost grav rănit într-un incendiu izbucnit sâmbătă seara într-un magazin de materiale de construcții din localitatea Livezeni. Bărbatul de 89 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a suferit arsuri pe 60 la sută din suprafața corpului.

Pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o autospecială SMURD C1 – Terapie Intensivă Mobilă, în localitatea Livezeni, în urma producerii unui incendiu la nivelul unui magazin de materiale de construcții.

”În urma incendiului, o persoană de sex masculin a suferit arsuri, fiind preluată în stare gravă – cod roșu medical – de echipajul SMURD C1 și va fi transportată de urgență la UPU Târgu Mureș”, a informat ISU Mureș.

Alarma în comuna Livezeni s-a dat în jurul orei 21. Bărbatul de 89 de ani ar fi încercat să pornească aragazul, iar în acel moment bucătăria a sărit în aer. Bubuitura puternică i-a scos pe vecini din case.

După explozie, un incendiu a cuprins locuinţa bătrânului. Focul s-a extins şi la un depozit de construcții, lipit de casa acestuia. Pericolul a fost cu atât mai mare cu cât în interior se aflau alte butelii.

Porav Cristian, ISU Târgu Mureș: “Din clădire au fost evacuate un număr de 11 butelii care au fost depozitate la loc sigur, fără a exista alte probleme”.

Proprietarului, aflat în scaun cu rotile, i-a fost greu să fugă din calea flăcărilor, iar salvatorii l-au scos din casă cu arsuri pe mai bine de jumătate din corp.

Săpătorul Constantin, UPU SMURD Târgu Mureș: “A fost preluat de colegii de la ambulanţă cu arsuri extinse, arsuri profunde, aproximativ 55-60% suprafaţă corporală, însoţite din păcate și de arsuri de căi respiratorii superioare”.

Din cauza arsurilor grave, care îi pun viaţa în pericol, bărbatul a fost transferat la secţia de chirurgie plastică.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare și distrugere din culpă.

Sursa: observatornews.ro / Foto: ISU Mureș