Cristian Viorel Răduț, fostul șef al Agenției Județene pentru Plăti și Inspecție Socială Mureș (AJPIS), concediat în 28 iulie pentru că instituția sa a închis ochii la abuzurile dintr-un azil, a fost repus în funcție după o decizie a unei instanțe și o decizie administrativă, anunță deputatul USR Alin Apostol.

Răduț fusese eliberat din funcţie și mutat pe un post de execuţie pe durata cercetării administrative, anunța în 28 iulie Prefectura Mureş. Motivul concedierii era faptul că AJPIS Mureș nu a sancționat neregulile găsite de Centrul de Resurse Juridice la Centrul rezidențial din localitatea Bărdești, persoane cu dizabilități erau ținute în condiții inumane.

Cristian Viorel Răduț a fost repus în funcție după ce Tribunalul Mureș a suspendat decizia de demitere, potrivit lui Alin Apostol. Imediat, ca urmare a hotărârii instanței, direcția de resurse umane de la AJPIS Mureș l-a reîncadrat ca director executiv.

”Este incredibil cât de repede se mișcă administrația publică pentru o decizie favorabilă unui special al sistemului”, a scris Alin Apostol într-o postare pe Facebook.

Foto: caracter informativ