Potrivit ISU Mureș, Punctul de Lucru Luduș, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Luduș au intervenit la un accident rutier produs la km 21 al Autostrăzii A3, în jurul orei 11.33, sensul de mers Cluj-Napoca – Târgu Mureș, pe raza localității Iernut.

În accident a fost implicat un autoturism aflat pe banda de urgență, ca urmare a unei avarii, și un autoturism care se deplasa pe prima bandă, șoferul autoturismului staționat fiind lovit de acesta. Bărbatul a fost preluat în stare gravă de elicopterul SMURD și transportat la UPU Târgu Mureș.

Conducătorul unei autoutilitare, respectiv un bărbat de 25 de ani, din județul Cluj, ar fi surprins și accidentat un bărbat de 31 de ani, din județul Ilfov, care se afla în apropierea autovehiculului său, staționat pe banda de urgență .

În urma evenimentului, bărbatul de 31 de ani a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Conducătorul auto de 25 de ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul testului de respirație fiind negativ.

În cauză polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc evenimentul rutier, în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă.

Foto: ISU Mureș