În Cluj-Napoca a fost inaugurată o nouă clădire care oferă gratuit cazare și masă pentru persoanele bolnave de cancer care merg la Cluj-Napoca pentru tratament. Aceasta este cea de-a doua clădire construită în Cluj-Napoca de o asociație non profit. Proiectul a fost realizat cu o investiție de 1,2 milioane de euro, bani obținuți exclusiv din donații private.

Clădirea este situată pe strada Vrancea nr. 4 din Cluj-Napoca și a fost inaugurată marți, 26 septembrie.

Casa Filip a primit sprijinul a peste 1.500 de donatori, inclusiv 300 de persoane care au donat lunar și peste 100 de companii care au contribuit cu bani, materiale de construcții și servicii. De asemenea, 11 biserici și organizații non-profit au susținut această inițiativă.

Casa poate găzdui zilnic 40 de persoane și vine în ajutorul persoanelor bolnave de cancer care trebuie să rămână în Cluj-Napoca pentru tratament.

Inițiativa Casei Filip a pornit dintr-o experiență personală, când Filip Fărăgău a fost diagnosticat cu cancer, în anul 2015. El și soția sa Violeta, au observat cât de dificil era pentru bolnavii de cancer să rămână în Cluj-Napoca pentru tratament, dat fiind costul ridicat al vieții în oraș.

În memoria lui Filip, Violeta, susținută de Fundația Osana din Arad, a deschis prima Casă Filip în anul 2018.

De atunci, casa a găzduit peste 1.000 de persoane în 5 ani de activitate, dar a trebuit să refuze multe altele, din cauza lipsei de spațiu.

Cei care au nevoie de o cazare trebuie să sune la numărul de telefon 0751.151.796 pentru a comunica când și pentru ce perioadă au nevoie de cazare.

Telefonul pentru rezervări funcționează de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00. În week-end nu se pot face rezervări.

Foto: Fb Casa Filip