Un călugăr care trăia într-o chilie improvizată în pădure, lângă Poiana Brașov, a fost arestat pentru tentativă de viol. Ar fi agresat o femeie venită la el să se spovedească.

Bătută și cu hainele rupte, victima a reușit să scape și să ceară ajutor unui salvamontist. Femeia susține că monahul de 57 de ani era băut când i-a făcut propuneri indecente. Femeia de 34 de ani a urcat singură la chilia călugarului Serafim, care îi era duhovnic de mai multă vreme. Nu era prima oara când îl vizita în chilia unde, până în această primăvară, a stat un pustnic.

Credincioasa se mai spovedise la călugărul Serafim în urmă cu un an, când acesta stătea la o mănăstire de lângă Brașov. Ca de obicei, femeia i-a dus de mâncare și aștepta binecuvântarea. Dar, băut, călugarul i-ar fi cerut să rămână cu el peste noapte.

Au urmat scene violente, iar țipetele femeii au fost zadarnice. Chilia improvizată se afla în mijlocul pădurii, pe masivul Postăvaru.

Victima a povestit procurorilor că a reușit să profite de un moment de neatenție al călugarului, a ieșit din chilie, a fugit pe potecă si undeva pe traseu s-a întâlnit cu un salvamontist care a dus-o la poliție.

“La data de 11 septembrie, o persoană de sex feminin în vârstă de 34 de ani s-a deplasat la o chilie aflată pe masivul Postăvaru pentru a îl vizita pe inculpat, călugăr în vârstă de 57 de ani. Pe fondul consumului de alcool, acesta din urmă ar fi insistat ca persoana vătămată să rămână peste noapte şi, ca urmare a refuzurilor repetate, a încercat să întreţină raporturi sexuale neconsimţite cu aceasta. În cadrul incidentului, victima a fost agresată fizic şi a reuşit să scape, profitând de un moment de neatenţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

În ultimii ani, călugărul Serafim a trecut pe la mai multe mănăstiri din zona Cozia – Olănești. A lucrat o vreme și pe Muntele Athos, iar anul trecut a încercat să se stabilescă lânga Brașov, la Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou. Starețul de acolo spune că atitudinea și comportamentul călugărului nu i-au inspirat deloc încredere.

Acum suspectul este acuzat de tentativă de viol și riscă până la 5 ani de închisoare.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video