Trei bărbaţi sunt cercetaţi penal după ce au fost depistaţi la volan sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv în cadrul unor acţiuni pe linie rutieră şi ordine publică desfăşurate la sfârşitul acestei săptămâni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

Conform IPJ, este vorba despre un tânăr de 21 de ani, surprins la Luduş sub influenţa Cannabis-5, un altul de 31 de ani, depistat în trafic la Târgu Mureş şi unul de 32 de ani din Zau de Câmpie, ambii înregistrând valori pozitive pentru methamphetamine.

Pe parcursul celor trei zile de verificări şi controale, poliţiştii au efectuat 58 de testări cu aparatele DrugTest şi 1827 de testări alcoolscopice.

“Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat peste 370 de sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu O.U.G. 195/2002R privind regimul circulaţiei pe drumurile publice. Dintre acestea, 340 au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 19 pentru conducerea sub influenţa alcoolului în limita contravenţiei şi restul pentru alte abateri. În total, ca măsura complementară, au fost reţinute 83 de permise de conducere. Totodată, au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare. Poliţiştii au mai constatat 18 infracţiuni rutiere în cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate”, mai precizează IPJ Mureş.

Foto: colaj