Legea prin care agențiile de pariuri, cazinourile și păcănelele vor trebui mutate la periferia localităților a fost aprobată, marți, de Senat.

Proiectul este depus de PSD, iar în acest caz for decizional este Camera Deputaților.

Potrivit actului normativ, spațiul pentru jocuri de noroc trebuie să fie situat la cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului sau a comunei.

Prin urmare, sălile de jocuri de noroc ar urma să fie mutate la periferia localităților, la 60 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Excepție fac agențiile Loto, pentru comercializarea propriilor produse.

Numărul de licențe pentru spațiile destinate jocurilor de noroc va fi stabilit în funcție de numărul de locuitori, dovedit prin adeverință eliberată de autoritatea administrației publice locale. Va fi cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori.

Va trebui precizat explicit că este vorba despre licență de jocuri de noroc, pentru a fi evitate situațiile în care operatorii ar putea folosi alte afaceri, cum ar fi baruri sau restaurante, ca mijloc de atragere a clienților pentru jocurile de noroc.

La o singură locație, vor putea fi cel mult 20 de aparate/slot-machine pe care un operator le poate avea.

În proiect se mai arată că spațiile de jocuri de noroc trebuie să nu se afle „la mai puțin de 300 m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și alte asemenea sau în incinta acestora”.

Foto: caracter informativ