Conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Mureș a emis un apel urgent joi, îndemnând toate persoanele sănătoase să se prezinte pentru a dona sânge. Scăderea semnificativă a numărului de donatori înregistrată în ultima perioadă, ajungând la doar 25-30 de donatori pe zi, în comparație cu săptămâna precedentă când au fost înregistrate peste 100 de donări zilnice, este o situație alarmantă.

Donarea de sânge este esențială pentru a ajuta pacienții din spitale și pentru a asigura stocurile necesare pentru tratamente medicale.

„Spre deosebire de săptămâna trecută, când am avut, din fericire, mulţi donatori, pentru că au fost anumite evenimentele în ţară, săptămâna aceasta sunt mult, mult mai puţini.

Astăzi, de exemplu, sunt extrem de puţini donatori şi asta înseamnă că stocurile noastre pe care le avem de săptămâna trecută şi cu o săptămână înainte o să înceapă să se reducă.

De aceea apelăm la toate persoanele sănătoase care doresc să ajute pacienţii din spitale să vină să doneze.

Donarea durează puţin, iar toate informaţiile despre condiţii, despre cum se derulează donarea se găsesc pe site-ul nostru.

Media săptămânii trecute cred a fost la 80-90 de donări, dar astăzi au fost extrem de puţini, până la orele amiezii au fost puţin peste 20 de donatori. Ideal ar fi să vină zilnic la donare circa 60 de persoane”, a declarat presei şefa Centrului de Transfuzie Sanguină Mureş, dr Dana Florea.

Ea a arătat că oamenii care ajung în spitale au mereu nevoie de sânge, că în prezent există stocuri de sânge, însă anumite componentele sanguine au un termen redus de valabilitate.

Foto: caracter informativ