Un bărbat din localitatea Vişinelu, în vârstă de 59 de ani, a fost reţinut de poliţiştii mureşeni, după ce a incendiat maşina unui localnic, iar la domiciliul său a fost descoperită o armă de foc confecţionată artizanal.

În fapt, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Zau de Câmpie au fost sesizați pentru a interveni la un posibil caz de incendiere a unui autovehicul.

”Focul a fost lichidat anterior intervenției echipajelor de specialitate, de către proprietarul autovehiculului, cu ajutorul unui extinctor. Din verificările primare efectuate la fața locului, precum și din informațiile furnizate, a reieșit faptul că focul ar fi fost provocat de o persoană, în mod intenționat, respectiv un localnic, în vârstă de 59 de ani. Polițiștii au identificat persoana în cauză, iar la locuința acesteia a fost găsită o armă confecționată artizanal și mai multe cartușe improvizate. Acestea au fost ridicate și predate polițiștilor de profil, în vederea continuării cercetărilor”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

”Atât perchezițiile, cât și activitățile operative au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Biroului pentru Protecția Animalelor, Poliției orașului Sărmașu și Serviciului Criminalistic. Cercetările continuă, în vederea documentării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, a informat sursa citată.

Foto: IPJ Mureş