Începând cu anul școlar 2023-2024, elevii de liceu vor studia o nouă materie denumită “Istoria Evreilor. Holocaustul”. Această modificare a fost introdusă în programa școlară pentru elevii de clasa a XI-a și a XII-a, după ce a fost adoptată o derogare la Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023. Modificarea vine după ce programa noii discipline a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Inițial, noua lege prevedea ca disciplina să fie studiată din anul școlar 2025-2026.

Această schimbare vine în contextul în care la concursul național de Titularizare 2023 au fost scoase posturi pentru disciplina “Istoria evreilor. Holocaustul”.

Conform noilor reglementări, disciplina a fost planificată pentru 1 oră pe săptămână, pe parcursul unui an școlar. Această materie va fi prezentată în clasa a XI-a, atât în învățământul liceal și profesional cu frecvență, cât și în învățământul liceal seral, la filiera tehnologică. De asemenea, va fi predată în clasa a XII-a, în învățământul profesional special, învățământul special ciclul superior al liceului, la filiera tehnologică și în învățământul liceal seral, la filiera teoretică.

Foto: caracter informativ