Ajungem MARI începe o nouă campanie de recrutare de voluntari care să vină în sprijinul celor 200 de copii din sistemul de protecție din județul Mureș. Termenul limită pentru înscrieri este 1 octombrie.

Astfel, sub sloganul ” Fă bine ca să fim bine!”, Ajungem MARI caută 30 de persoane în Târgu Mureș, Sântana de Mureș, Reghin, Sâncraiu de Mureș, Sighișoara și Ceuaș, care să le devină copiilor prieteni și modele pe care să se bazeze în momente importante din viața lor.

Voluntarii ar urma să-și petreacă în format fizic doar 3 ore pe săptămână cu copiii, până în iunie 2024, oferindu-le ajutor la teme, meditații, șansa la o viață normală și în viitor. Potrivit programului Ajungem mari, copiii au nevoie de pregătire școlară, consiliere vocațională, excursii, și mai presus de orice, de un prieten.

Vârsta minimă de recrutare este de 16 ani, fără limită superioară de vârstă. Voluntarii Ajungem MARI sunt în general adulți, studenți sau liceeni care au în comun dorinţa de a ajuta copiii abandonați. Ei devin pentru copii nu doar profesori și prieteni mai mari, ci și modele în viață, pentru că vrem ca tinerii și copiii noștri să se simtă acceptaţi şi încurajați mereu.

Oricine își dorește să se alăture poate aplica în programul de voluntariat până pe 1 octombrie pe https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/.

Voluntarii vor trece printr-un proces iniţial de selecţie şi pregătire necesar pentru toţi cei care ajung să lucreze cu copiii instituţionalizaţi. Nu se dau teste de cultură generală, dar sunt etape menite să ajute în procesul de selecție a oamenilor potriviţi, care înţeleg angajamentul și sunt decişi să le fie alături copiilor pe termen lung. La finalul modului, voluntarii pot alege să continue munca alături de copiii instituționalizați.

Ajungem MARI este cel mai mare program naţional care susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi şi din medii defavorizate. Sunt peste 3.000 de copii sprijiniţi de voluntarii organizaţiei, în Bucureşti şi 24 de judeţe din ţară. Mai multe informații despre organizație și proiectele desfășurate puteți citi aici pe www.ajungemmari.ro.

Foto: Fb Ajungem MARI Mures