Pompierii mureșeni au intervenit azi pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de carburant și material lemnos din cadrul unui operator economic situat în localitatea Eremitu.

”La fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă, o autoscară mecanică de intervenție și salvare de la înălțimi, două autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de suport logistic, trei ambulanțe SMURD dintre care una cu medic, un ATPVM și autospeciala de intervenție cu roboți în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Miercurea Nirajului, SVSU Vărgată și SVSU Eremitu. Incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 4.000 de metri pătrați, cu degajări mari de fum. Au rezultat 4 victime, sex masculin cu arsuri la nivelul corpului, o victimă – cod rosu – inconștientă – i se aplică manevre de resuscitare, 3 victime – cod galben – preluate de către cele două echipaje SMURD aflate la locul intervenției. A fost transmis un mesaj de avertizare a populatiei prin intermediul RO-ALERT pentru incendiu major. A fost alertată Grupa Operativă pentru sprijinul acțiunilor de intervenție. Se deplasează în sprijin câte un ASAS de la județele limitrofe Cluj, Sibiu, Harghita, Bistrița Năsăud, Alba, și se vor poziționa la sediul subunităților cele mai apropiate”, a informat ISU Mureș.

UPDATE:

”Incendiul este localizat. Se acționează perimetral pentru lichidare. Victima de cod roșu a fost declarată decedată de către echipajul medical aflat la locul evenimentului iar cele 3 victime de cod galben sunt transportate în aceste momente la UPU Târgu Mureș cu 1 ATPVM. Suprafața total afectată este de aprox. 4600 mp, iar in acest moment se acţionează pentru lichidarea incendiului la o suprafață de aproximativ 1800 mp la 2 corpuri de clădire și un depozit de material lemnos din cadrul operatorului economic”, a mai informat ISU Mureş.

Foto: ISU Mureş