Într-o postare pe Facebook, Mark Zuckerberg a anunțat o nouă caracteristică a aplicației de mesagerie Whatsapp. Similară cu serviciile de videoconferință, cum ar fi Zoom, Microsoft Teams sau Google Meet, partajarea ecranului este acum posibilă. Pe lângă această inovație, Whatsapp are acum și o nouă imagine pentru apelurile video pe dispozitivele mobile.

Partajați ecranul prin noul buton „Partajare”. Într-un comunicat de presă, compania a spus că funcția este disponibilă prin pictograma „Partajare” care apare într-o bară de meniu în timpul apelurilor video. Apoi aveți opțiunea de a partaja fie întregul ecran, fie doar o anumită aplicație.

Noua funcție nu este utilă doar în privat, ci poate fi folosită și în context de lucru pentru a partaja documente sau prezentări. Poate fi folosită și ca suport tehnic dacă bunicii au probleme cu smartphone-ul și au nevoie de ajutor să rezolve ceva anume. Se întâmplă foarte des astfel de situații, când aceștia pur și simplu nu știu cum să curețe telefonul, să plătească o factură sau alte lucruri.

Partajarea ecranului poate fi oprită în orice moment. Aceasta este activată numai dacă utilizatorul este de acord cu acest proces. Whatsapp a lansat treptat funcția de partajare a ecranului în versiunea beta de câteva luni.

Foto: colaj