Potrivit Poliţiei Române, în urma celor nouă percheziţii făcute de poliţiştii din Mureş, în Bucureşti şi în judeţele Gorj, Vrancea şi Botoşani, pentru destructurarea unei grupări infracţionale suspectate de înşelăciune prin metoda ”accidentul”, au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, cartele telefonice, sume de bani, o armă de tip airsoft şi bijuterii din aur.

De asemenea, poliţiştii au descoperit un recipient cu conţinut susceptibil de a avea efect psihoactiv, acesta fiind ridicat şi predat structurilor de combatere a criminalităţii organizate, în vederea continuării cercetărilor.

7 mandate de aducere au fost puse în aplicare.

În baza probatoriului, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş au dispus, miercuri seară reţinerea a patru persoane: trei bărbaţi, cu vârste între 22 şi 24 de ani, din judeţul Gorj, şi o femeie, de 43 de ani, din judeţul Vrancea.

Aceştia au fost duşi sub escortă şi predaţi Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureş.

Una dintre persoanele faţă de care sunt efectuate cercetări se află în prezent în stare privativă de libertate, într-o altă cauză penală.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieşit că, de la începutul lunii iunie 2023 şi până în prezent, cei bănuiţi ar fi apelat telefonic mai multe persoane din ţară şi s-ar fi recomandat a fi cadre medicale sau membrii de familie ai celor apelaţi, în unele conversaţii apelând şi la disimularea vocii.

”Profitând de vulnerabilitatea persoanelor vătămate cauzată de vârsta înaintate şi sub pretextul că membrii de familie ai acestora ar fi implicaţi în accidente rutiere grave, pentru care este necesară intervenţia medicală de urgenţă şi sume de bani consistente, cei în cauză ar fi determinat persoanele apelate să le ofere bani sau bijuterii de valoare. Astfel, ulterior obţinerii încrederii şi datelor referitoare la adresele de domiciliu ale persoanelor apelate, acestea ar fi fost transmise unor complici care s-ar fi deplasat la locuinţele persoanelor vătămate şi care ar fi colectat sumele de bani sau celelalte bunuri de valoare, după ce s-ar fi recomandat a fi reprezentanţi ai unităţilor medicale”, arată Poliţia.

În acest fel, suspecţii ar fi reuşit să obţină peste 30.000 de euro şi zeci de grame de bijuterii din aur de la victime.

Cercetările sunt continuate, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

De asemenea, documentarea activităţii infracţionale a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Târgu Mureş.

La percheziţii au participat poliţiştii serviciilor de investigaţii criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene Gorj, Vrancea şi Botoşani.

Sursa: mspolitiaromana.ro / Foto: captură video