Pe o arșiță chinuitoare, un bărbat care a vrut să se răcorească în râul Târnava și-a găsit vineri sfârșitul. La tragedie au asistat mai mulți copii, între care și nepoții lui. S-a întâmplat în satul Mica din județul Mureș.

Pentru că apa era tulbure și malul abrupt, căutările au fost dificile. În cele din urmă, trupul bărbatului a fost găsit la peste un kilometru depărtare de locul unde dispăruse.

Bărbatul de 45 de ani sosise vineri, de la Bistrița, pentru a-și vizita fratele. Arșița era greu de suportat, așa că s-a dus împreună cu nepoții la scăldat, în râul Târnava. N-a trecut mult și copiii au fugit speriați să caute ajutoare.

Fratele victimei: „Au venit copiii ăștia, al meu și încă doi, să îmi zică că a luat l-a apa… a făcut infarct. Știa să înoate, l-am rugat să nu vină la baie, i am zis «nu te duce că e mare apa, e murdară apa». Nu m-a ascultat”.

După aproape două ore, trupul bărbatului a fost găsit agățat de un mal.

Liviu Moldovan, șef garda de intervenție: „Victima a fost declarată decedetă, nu a existat posibilitatea lansării bărcii pe apă din cauza malului abrupt și al vegetației dense de pe albia râului”.

Ferenczi Istvan, Salvamont: „Am coborât în aval și la un moment dat era la marginea apei”.

Balint Barna, scafandru ISU Mureș: „Vizibilitate foarte mică, agățători mulți pe marginea apei, vegetația foarte mare”.

Trupul bărbatului a fost transportat la Institutul Medico-Legal pentru efectuarea necropsiei.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video (colaj)