Ministerul Educației a anunțat marți, 25 iulie, că a fost lansat în consultare publică un proiect de Hotărâre de Guvern. Acesta prevede acordarea de stimulente financiare unor categorii de elevi. Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat, examene susținute vara aceasta, ar putea fi premiați, fiind lansat un proiect de Hotărâre de Guvern, potrivit Ministerului Educației.

“Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale din sesiunea iunie-iulie 2023.

Proiectul prevede: premierea, cu suma de 2.000 de lei, a fiecăruia dintre cei 466 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la evaluarea națională 2023 premierea, cu suma de 5.000 de lei, a fiecăruia dintre cei 92 de absolvenți de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat (78 la examenul național bacalaureat, inclusiv sesiunea specială, respectiv 14 la examenul de bacalaureat german) În total, sunt propuși pentru a fi premiați 558 de absolvenți de gimnaziu și liceu.
Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate prin ordin de ministru”, se arată în postarea de pe pagina Ministerului Educației.

Foto: caracter informativ