Situat între Corund și Lupeni, județul Harghita, parcul de aventură Kalonda Escape oferă trasee cu frânghii, tiroliene, tir cu arcul și tir cu arme airsoft, dar și echitație, pescuit și alte activități în aer liber.

Inaugurat de 1 iunie, parcul a fost deja accesat de sute de turiști, mai ales că zona este ușor accesibilă și foarte pitorească, precizează administratorul parcului, Demeny Elemer: „Parcul propriu-zis de aventură are o lungime de aproape 800 de metri, deci durează mai bine de o oră traseul, de la început până la sfârșit, până trece de parc. Este situat între copaci mari, de 150-200 de ani, într-un peisaj extraordinar de frumos. La traseul cu frânghii sunt trei categorii: pentru copii, pentru adulți și pentru cei mai profesioniști. Este des vizitat de turiști, mai ales în week-enduri avem foarte mulți oaspeți, dar și în timpul săptămânii. La deschidere, am avut mai mult de 500 de oameni care au venit să-l vadă”.

Cei care doresc să petreacă mai multe zile în parcul de aventură au și posibilitate de cazare, inclusiv la patru metri… înălțime, mai spune Demeny Elemer: „Chiar acolo, în incinta parcului, avem cazare pentru aproape 30 de persoane. Avem, inclusiv, o căsuță de vis, să-i zicem așa. E pe copac la o înălțime de 4 metri, cu toate dotările, de categoria întâi. E o cază organică între copaci, dar în afară de aceasta avem mai multe cazări în pensiune cu demipensiune pentru aproape 30 de persoane. Peste o săptămână, două se deschide și partea de restaurant. Încă nu e gata total dar e în curs de deschidere”.

Copiii care doresc să folosească parcul de aventură trebuie să aibă cel puțin patru ani.

Tarifele pentru activități sunt diferite pentru copii, studenți, pensionari și adulți, iar programul de funcționare este între 10,00 și 19,00.

Sursa: radiomures.ro / Foto: Fb Visit Harghita