Vineri seara, polițiștii rutieri și de ordine publică au verificat, în municipiile Reghin și Târgu Mureș, starea tehnică a autovehiculelor.

Echipajele de poliție aflate în teren au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, dar și de suportul reprezentanților din cadrul Registrului Auto Român, în contextul verificărilor pe linie tehnică.

De asemenea, au urmărit depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Unul dintre obiectivele acțiunii a fost reprezentat de informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări legislative în materie penală, a informat sâmbătă Biroul de Presă al IJP Mureș.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat patru infracțiuni rutiere, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale: 16 au fost pentru nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, 13 pentru nepurtarea centurii de siguranță sau alte nereguli privind mijloacele de retenție copii, restul fiind aplicate pentru alte abateri.

Au fost retrase 10 permise de conducere și reținute 16 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au efectuat 10 testări cu aparatul DrugTest și 127 de testări alcoolscopice.

În acord cu noile modificări legislative în materie penală, conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Foto: IPJ Mureș