Culturi de cannabis, zeci de plante, precum și lămpi, ventilatoare și un cort de creștere a plantelor de cannabis au fost descoperite de polițiști, în urma unor percheziții în trei locații din Târgu Mureș. Doi bărbați au fost reținuți.

Potrivit IPJ Mureș, miercuri, 5 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au efectuat trei percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului curent, doi bărbați, din Târgu Mureș, ar fi inițiat culturi indoor de cannabis, ulterior achiziționării unor echipamente specifice creșterii și întreținerii plantelor de acest fel.

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate, au fost descoperite și ridicate, pentru continuarea cercetărilor, două culturi indoor, cu 27 de plante de cannabis, aflate în diferite stadii de dezvoltare, precum și lămpi, ventilatoare și un cort de creștere a plantelor de cannabis.

În baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbați, de 30, respectiv 36 de ani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, au transmis reprezentanții IPJ.

Foto: captură video