Un tânăr de 19 ani, abia venit din Germania în vacanță la țară, a murit înecat în Târnava Mică. Acesta nu știa să înoate, dar a intrat în apă să se răcorească. Prietenii cu care a mers nu au putut să îl salveze pentru că nici ei nu știau să înoate.

„Făcea baie şi l-a tras vârtejul jos, la fund”, povesteşte un martor. Mai mult de două ore l-au căutat pompierii și scafandrii în râul Târnava Mică, potrivit observatornews.

Băiatul era din localitatea Țigmandru și a venit împreună cu mai mulți prieteni în Bălăușeri să se răcorească în apa râului, fără ca vreunul dintre ei să știe să înoate.

„Mi-e nepot. Au venit cu căruţa aceea. S-au hotărât ei, tineretul, să facă baie. Şi l-a tras curentul”, mărturiseşte unchiul victimei. „Am înţeles că localnicii care ştiu să înoate bine se joacă de-a înotatul împotriva curentului. Şi probabil el a tras tare, că fizic avea băiatul, dar, la un moment dat, ceva s-a întâmplat şi a tras o gură de apă şi gata, s-a dus la fund”, explică Ioan Călușer, Salvamont Mureș.

„Aici se zice că are 5-6 metri. Făcea baie şi l-a tras vârtejul jos, la fund. Nu ştiu”, spune un bărbat.

Rudele tânărului sunt revoltate. Au spus că mai mulți oameni au murit înecați în râu, dar autoritățile nu au luat nicio măsură, nu au pus nicio plăcuță prin care să interzică scăldatul. „Au murit atâţia aici, de ce nu pune interdicţie?”, se întreabă o femeie. „După spusele localnicilor şi pompierilor, acum câţiva ani, o fată s-a înecat în acelaşi loc”, adaugă Ioan Călușer, Salvamont Mureș.

Băiatul lucra în Germania și a ajuns în țară sâmbătă. Acum rudele lui se pregătesc de înmormântare. Criminaliștii au deschis o anchetă.

Vezi VIDEO.

Sursa: observatornews.ro / Foto: captură video