Medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat sâmbătă, 24 iunie, ficatul, rinichii, os şi cornee de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

”Este vorba despre o femeie de 62 de ani, internată în Secţia Clinică ATI, în urma unui anevrism rupt. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar osul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina” – a informat Biroul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, Spitalul pentru Urgenţe Oftalmologice Bucureşti pentru cornee şi de la Secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pentru os.

Foto: Fb Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș