Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a recepționat ieri patru autospeciale pentru transport roboţi, achiziţionate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, care vor completa parcul auto. Una dintre ele va ajunge la ISU Mureș, alta la ISU Brașov, iar celelalte 2 la inspectoratele din Iași și București-Ilfov.

Potrivit IGSU, autospecialele sunt destinate intervenţiei rapide în cazul incendiilor de mari proporţii înregistrate la obiective şi platforme industriale, precum şi în zone comerciale (cu potenţial de explozie), în spaţii închise sau deschise (contaminate chimic, biologic şi nuclear), cu risc ridicat de producere a accidentelor sau contaminării personalului.

Fiecare autospecială conține câte doi roboţi cu motor electric şi doi roboţi cu motor termic al căror control se face prin intermediul telecomenzii fără fir, tip joystick, cu tabletă, un lift hidraulic de încărcare-descărcare a roboţilor, un compartimentul de depozitare a roboţilor şi a accesoriilor și staţia de încărcare a bateriilor necesare funcţionării roboţilor şi a altor echipamente.

Foto: IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania